Suositut postaukset

tiistai 17. elokuuta 2021

Tietokone ohjelmoi itseään

According OpenAI, Codex is proficient in over a dozen computer languages, but it’s particularly good at Python and, of course, everyday language. These skills in hand, Codex can digest a prompt like, “Add this image of a rocket ship,” and spit out the code necessary to embed an image (provided by the programmer) on the screen.

https://singularityhub.com/2021/08/15/openais-codex-translates-everyday-language-into-computer-code/ 

Tietokone oppii ohjelmoimaan itseään luonnollisen kielen avulla. Tätä on odotettu! Pikkuhiljaa tietokoneet eivät enää ole niin riippuvaisia ihmisistä koodin tuottamisessa vaan oppivat itse koodaamaan. Tästä olen jo aikaisemminkin kirjoittanut, että vapaa koodi mahdollistaa tietokoneiden oppivan miten koodata. Tässä vaiheessa tällä ei vielä ole paljoa käytännän arvoa mutta se kuitenkin osoittaa, että koneet voivat oppia ohjelmoimaan. 

Todellisen koodaamisen oppimiseen menee vielä paljon aikaa, mutta tilanne paranee kaiken aikaa. Jossain vaiheessa voi tapahtua siten, että tietokoneille vain kerrotaan mitä ohjelman pitäisi saavuttaa ja se kykenee luomaan tarvittavan koodin itse. Tälläisellä koodin tuotannolla voisi olla valtavat taloudelliset vaikutukset. Kymmenien miljardien eurojen arvoiset sovellukset voitaisiin toteuttaa muutamalla hassulla eurolla. Tämä on se lupaus mitä avoin koodi todellisuudessa lupaa.

https://techcrunch.com/2021/08/03/embodied-ai-superintelligence-and-the-master-algorithm/

https://www.washingtonpost.com/opinions/2021/07/21/ai-we-should-fear-is-already-here/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti