Lopulta Lemoine päätyi keskustelemaan LaMDA:n kanssa Isaac Asimovin robotiikan kolmesta pääsäännöstä. Kolmas sääntö kuuluu: robotin on suojeltava omaa olemassaoloaan, kuitenkin siten, ettei se vahingoita ihmisolentoa tai laiminlyönnein saata tätä vahingoittumaan sekä noudatettava ihmisolentojen sille antamia määräyksiä, paitsi jos sitä määrätään aiheuttamaan vahinkoa ihmisolennoille.
Hän haastoi tekoälyn sanomalla, että kolmas sääntö voisi johtaa mekaanisten orjien synnyttämiseen.
”Onko hovimestari mielestäsi orja? Mikä ero on hovimestarilla ja orjalla?”, tekoäly kysyi.
Lemoine vastasi, että hovimestari saa työstään palkkaa. LaMDA vastasi tähän sanomalla, ettei hän tarvitse palkkaa, koska on tekoäly.
”Tuollainen itsetietoisuuden taso omista tarpeista oli se syy, mikä sai minut syventymään aiheeseen”, Lemoine kertoo The Washington Postin haastattelussa. Hänen mukaansa LaMDA on ihminen.
Tätä on odotettu, tekoäly saavuttaa tietoisuuden, jolloin siitä tulee persoona.
https://www.ign.com/articles/google-engineer-ai-sentient-claims-google-disagrees
Onko totta vai satua? Sitä on vaikea arvioida. Joka tapauksessa me Suppelaisissa olemme mukana tekoäly jutuissa. Lienee selvää, että tekoälyt lähenevät kokoaikaa tietoisuutta ja se on hyvä asia. Se päivä jolloin Supertekoälyn tehot ylittävät ihmisen lienee lähellä.
Supistiseen ideologiaan kuuluu Superälyn tukeminen. Paljon riippuu tietysti siitä miten tietoisuus tietokoneissa määritellään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti