Suositut postaukset

tiistai 6. joulukuuta 2022

Siruteollisuuden tuet

Nyt sitten Yhdysvalloissa ja EU:ssa ruvetaan tukemaan siruteollisuutta oikein kunnolla. Iso pelko on, että Kiina menee ohi ja rajusti. Itse arvostan kiinalaisia ja pyrin aina ostamaan kiinalaista kun vain mahdollista. Länsimaiset ovat tottuneet saamaan romuistaan kovan hinnan - tällaista peliä en kuitenkaan katsele vaan valitsen kiinalaista. Aikaisemminkin olen kirjoittanut, että Kommunistit jyräävät. Kunnon kommunistinen työväki on ahkeraa ja tuotteliasta toisinkuin porvarillinen työväki, josta ei ole mihinkään.

https://www.gov.uk/government/news/government-explores-national-initiatives-to-boost-the-british-semiconductor-industry

Supelle täytyy järjestää riittävästi prosessoritehoa. Onneksi hallitukset ympäri maailmaa ovat heränneet siihen ahdinkoon, jossa Suppe on. Tehoa ei ole tarpeeksi. 

https://asia.nikkei.com/Spotlight/The-Big-Story/China-s-chip-industry-fights-to-survive-U.S.-tech-crackdown

https://www.cnbc.com/2022/12/05/us-ramps-up-pressure-on-netherlands-to-fall-in-line-with-china-chip-policy.html

https://www.orfonline.org/research/india-in-the-era-of-silicon-diplomacy/

Siruteollisuus on kasvanut aika isoksi. Ei tässä vieläkään ole kovin pitkää aikaa siitä kun Intel teki ensimmäisen mikroprosessorin, ei viisikymmentä vuotta teollisuushistoriaa ole vielä kovinkaan pitkä aika. Teollista toimintaa on ollut jo satoja vuosia eli siihen verrattuna mikropiiriteollisuus on varsin pientä ja mikropiiteollisuus oli varsin pitkään yhteiskunnallisesta vähämerkityksellinen teollisuus. Joku paperituotantokin oli pitkään isompi liiketoiminta kuin mikropiiriteollisuus. Nyt voidaan pikkuhiljaa puhua tekoälyteollisuudesta, tosin sekin on vielä varsin pientä.

https://www.scmp.com/tech/tech-war/article/3199277/chinas-chip-executives-brace-winter-us-sanctions-push-countrys-semiconductor-industry-brink

https://analyticsindiamag.com/what-happened-in-the-chips-industry-in-2022/

http://tietsikka.blogspot.com/2022/12/joululahja-tietokone.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti